Pitești, România
și familie
Acest proiect abordează inter-relațiile dintre cele două părți din interiorul nostru: agresorul și victima.
Timp în care fiecare cetățean și fiecare grup a exersat un mod de comunicare, un mod de a fi, noi reguli de democrație pe plan personal și pe plan social, direct spus, fiecare a pus în practică ceea ce a înțeles prin democrație. România a trecut timp de 4 decenii printr-un regim dictatorial, cu nenumărate abuzuri la nivel de societate și cu evenimente de o atrocitate greu de imaginat.
De la reforma agrară, ce a presupus colectivizarea pământurilor, legi abuzive, decrete ce atentau la dreptul de alegere, propaganda, controlul informației, spionajul la nivel de populație, înfometarea în masă și raționalizarea hranei, până la încarcerarea și tortura fizică și psihică a elitelor țării și a tinerilor care nu erau “cu sistemul”. Toate aceste evenimente petrecute pe o perioadă îndelungată lasă urme în psihicul uman, atât la nivel individual, cât și colectiv, ca societate.
Comportamentele, expunerea la știri, povești, păstrarea anumitor evenimente sub formă de secrete, astfel că și cei care nu au trăit evenimentele traumatice se simt și au aceleași dificultăți ca și cum le-ar fi trăit.
Este recunoasterea efectelor pe care le putem simți astăzi, în urma evenimentelor petrecute cu nu foarte mulți ani în urmă, acceptarea necesității de a schimba comportamentele ce nu ne sunt benefice și învățarea de noi modele de comportamente și raportare la trecut, mai sănătoase pentru psihicul nostru.
În loc să proiectăm propriile umbre neacceptate pe ceilalți este mai eficient să întâlnim inamicul din noi înșine.
Cunoscându-l, văzându-l, acceptându-l pe “celălalt” poate să nu ducă la reconciliere, dar poate ajuta la vindecarea unor răni și poate deschide un dialog.
Intenția este să reperăm părțile care se identifică cu victimă și cu agresorul interior (agresorul interior pedepsește victima interioară). De asemenea internalizarea acestor parți care se “bat și zbat” tot timpul și care produc nesiguranță (nu știi de unde aparții).
Delia s-a născut și a crescut la Craiova. A locuit 3 ani în Pitești și apoi s-a mutat în București.
Psiholog Clinician și Psihoterapeut pentru grupuri – Psihodramă.
A lucrat în mediul corporației mai bine de 15 ani, a lucrat cu medici, cu pacienți și cu Asociații de Pacienți.
În prezent își desfășoară activitatea in propriul cabinet.
Pe lângă ședințe de psihoterapie, organizează și susține workshopuri și evenimente de grup.
De asemenea a organizat Tabăra de Dezvoltare Personală “Pole Pole sau cum sa dai valoare vieții tale”, în Zanzibar, Tanzania.
Hilde s-a născut în România iar la 20 de ani s-a mutat în Germania. În prezent locuiește la Berlin și este soție, mamă și bunică. De când s-a mutat la Berlin trăiește într-o situație biculturală. În astfel de cazuri generațiile 2 si 3 au un backround de emigrant chiar dacă ei s-au născut și crescut în tara de adopție.
Psihoterapeut în Psihodramă și Psihoterapeut pentru copii și adolescenți, cu o experiență de peste 30 de ani. O parte foarte importantă din activitatea lui Hilde se concentrează pe formarea Trainerilor de Psihodramă, noilor Psihoterapeuți în Psihodramă și oferirea de supervizare pentru aceștia.
În perioada 2003 – 2013 Hilde a fost Președinte al “Psychodrama – Institutefor Europe” – în această funcție a coordonat mai multe activități în diferite țări și a organizat multiple conferințe în Europa.
Participarea este deschisă celor care sunt interesați de tema și tuturor celor care doresc să se ocupe de acest subiect în propria viață, familie, muncă, relații sociale.
Completează formularul de mai jos cu datele tale și vei fi contactat în vederea clarificării posibilelor tale întrebări.
Doar apoi putem considera finalizata înscrierea si poti face plata.